Négy egyszerű mód a családunk egészségének megőrzésére

0

Mindannyian szeretnénk, ha a családtagjaink biztonságban lennének és egészségesek maradnának. Az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás mellett van még néhány teljesen egyszerű módszer, amelyet naponta elvégezhetünk és tovább növelhetjük vele az esélyét, hogy egészségesek maradjunk.

Relaxálj és csökkentsd a stresszt

Legyen szó munkáról, tanulásról, vagy csak mindennapi ügyintézésekről, az életünk néha tényleg kaotikussá válhat. A stressz az egyik fő tényező, amely negatívan befolyásolja az egészségügyi állapotunkat és a migrén, az immunrendszer nem megfelelő működésének, az idegösszeomlás és sok más kellemetlen állapot egyik fő előidézője. A masszázs az egyik leghatékonyabb út a stressz legyőzésére – de maradjunk két lábbal a földön, nem mindenkinek van rá lehetősége, hogy rendszeresen látogassa a masszázs szalonokat. Ebben az esetben egy elektromos fejmasszírozó gép nagyon hasznos lehet. Ha nyomást gyakorlunk a fej különböző pontjaira, a masszírozó gép serkenti a vérkeringést, hat a vérnyomásra, javít az anyagcserén, hozzájárul a kipihentebb alváshoz stb. Testünk többi részén lévő izmainkra pedig jótékony hatással bírhat egy izomlazító henger.

Izomlazító masszázshenger

Figyelj oda a testsúlyodra

A testsúly egy jó indikátora annak, hogy mi is történik a testünkben. A hirtelen súlycsökkenés a stressz, az alultápláltság és sok más súlyos egészségügyi állapot jele lehet. Másrészt a gyors súlygyarapodás hormonális zavarokat, folyadék-visszatartást stb. jelezhet. Ezért jó, ha van otthon egy fürdőszobai mérlegünk, amelyen megbizonyosodhatunk róla, hogy fennáll-e a fent felsorolt példák egyikének a lehetősége. Még ettől is jobb, ha egy intelligens mérlegünk van otthon, amely monitorozni tudja a változásokat a testsúlyunkban, továbbá egy tucat értékes információval is képes minket ellátni: testzsír aránya, BMI, bazális metabolizmus értékei, izomtömeg, csonttömeg, fehérje, zsigeri zsír szintje, fizikai életkor, folyadékok tömege és még sok más.

ECG OV 126 Digitális személymérleg

Dentális higiénia

Az egyik alapvető mindennapos egészségvédő rutinunk közé tartozik a szájhigiénia. A fogmosás módja nagyon fontos, és általánosságban elfogadott az ajánlás, hogy legalább két percen át mossuk a fogunkat. Az elektromos fogkefék hatékony tisztítást nyújtanak, eltávolítják a lepedéket, és sokkal kényelmesebbé teszik a fogmosás teljes menetét. Az elektromos fogkefe használata a gyermekek számára is élvezetesebbé teszik a fogmosás élményét, míg a felnőttek értékelni fogják a többféle fogmosási módot, a személyre szabható beállításokat és a hosszú élettartamot, amit ezek az elektromos fogkefék nyújtanak. Sőt mi több, néhány elektromos fogkefe még Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, és hatékony tippekkel és tényekkel lát el bennünket a letölthető applikációban a dentális higiéniával kapcsolatban.

Oral B Pro 750 D16.513.UX 3D White

Ellenőrizd a vérnyomásod

A vérnyomás az egyik kulcsfontosságú tényező, amely információkkal szolgálhat az egészségügyi állapotunkról. A normál vérnyomás egy felnőtt ember esetében 120/80 felett ám 140/90 alatt van.

vérnyomás vérnyomásmérő egészség

A magas vérnyomás nagyobb stressznek teszi ki az ereinket, amely súlyos szívproblémákhoz vezethet, míg az alacsony vérnyomás dehidratáltság, alacsony vércukorszint és egyéb problémák jele lehet. Figyelj oda a vérnyomásodra egy hordozható vérnyomásmérővel. Napjainkban ez a szerkentyű könnyedén megvásárolható és otthon is használható. A pontos mérések és az egyszerű működtetés teszi ezeket a praktikus eszközöket a háztartások fontos részévé minden korosztály számára.


Kuponok

4Home.hu
PandaPiac.hu
Notino.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.