Miért melegszik túl a mobiltelefonunk és hogyan harcolhatunk ellene

0

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a mai társadalom a mobiltelefonok társadalma, amely mobiltelefon, okostelefon vagy más elektronika nélkül nem képes létezni és elhagyni a házat. Azt is nyugodtan mondhatjuk, hogy manapság nem létezik olyan ember, aki ne rendelkezne mobiltelefonnal. A mobiltelefonok nagyon fontosak a mai világban. Nagyon sok esetben azonban a mobiltelefonokkal különféle problémák is adódhatnak.

iPhone Xs Max 64GB ezüst

Az egyik gyakori probléma, amellyel manapság találkozunk, legfőképp nyáron, az okostelefonok túlmelegedése. Mi is valójában az oka a magas hőmérsékletnek és a mobiltelefonok túlmelegedésének? Mai cikkünkben erről fogunk röviden szót ejteni.

Energiaigényes alkalmazások

Az első és leggyakoribb lehetőség az olyan energiaigényes alkalmazások használata, melyek megjelenítésénél a mobiltelefon sokkal hatékonyabban kényszerül dolgozni, mint a a hagyományos telefonálás, vagy az üzenetek küldése során. Ebbe a kategóriába tartoznak a nagy memóriával rendelkező játékok. Amennyiben a memória megtelt, vagy kissé túltelített, a nagy memóriával rendelkező játékok befolyásolják a processzor megterhelését. 

Huawei P40 Pro Dual-Sim 256GB App Gallery (51095exq) Fekete

A második lehetőség az is lehet, ha több alkalmazás fut egyidejűleg. Ezek a háttérben futnak az Ön tudomásán kívül. 

A játékok játszásán és a háttérben futó alkalmazásokon felül a zene vagy film lejátszás is a lehetőségek közé sorolható. Ezek mind a mobiltelefon túlmelegedését okozhatják, legfőképpen nyáron. 

A töltők szintén hőt generálnak

Töltés közben is használja telefonját? Ebben az esetben előfordulhat, hogy a készüléke felmelegszik és forró lesz. Ez főleg abból adódik, hogy az akkumulátorba energia áramlik és az akkumulátor ezáltal felmelegszik. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a töltés ideje nem a legalkalmasabb a mobiltelefon használatára. 

Samsung Galaxy S20 Ultra, 5G/LTE, Dual SIM, Fekete, 128GB

A telefon töltése alatt használjon olyan alátétet amely megakadályozza a további túlmelegedést. Kerülje a párna, paplan vagy más takaró használatát. Inkább a szekrényt vagy az éjjeliszekrényt vegye igénybe, esetleg helyezze a telefont a földre. 

A túl forró mobiltelefon veszélyes lehet

Mindig tartsa szem előtt, hogy a túl forró mobiltelefon veszélyes lehet. Ezért nagyon fontos, hogy az így felforrósodott mobiltelefont ne használja, legjobb azt kikapcsolni és hűvös helyre helyezni, ahol lehűlhet. Ezt követően újra használhatja azt. 

Nagyon sokszor előfordult, hogy a túlforrósodott mobiltelefon kigyulladt vagy felrobbant. Éppen ezért az ilyen mobiltelefon használata nagyon veszélyes. Semmiképpen ne hagyja figyelmen kívül az okostelefon magas hőmérsékletét. 


Kuponok

Alza.hu
Notebook.hu
MobilÁsz.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.