Mi az az NFC technológia?

0

Az NFC manapság gyakran használatos. Gyakran is beszélnek róla. Mi is ez és milyen elven működik? Hogyan lehet összehasonlítani a Bluetooth technológiával?

Mi az az NFC?

Az NFc rövidítés a Near Field Communication kifejezésből ered. Egy nagyfrekvenciás, rövid hatótávolságú vezeték nélküli kommunikációs technológiáról van szó, amely lehetővé teszi az adatok cseréjét az olyan eszközök között, amelyek egymástól körülbelül 10 cm-re vannak.

Huawei Watch GT 2 Pro 46 mm Sport Night Black

Az NFC a már meglévő érintés nélküli kártya (RFID) szabvány frissítése. Egyetlen eszközben egyesíti a chipkártyát és az olvasó interfészét. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen megosszák a tartalmat a digitális eszközök között, vezeték nélkül fizessenek számlákat, vagy akár elektronikus utazási jegyként használják mobiltelefonjukat.

Az NFC előnyei a Bluetooth-tal szemben

Az NFC jelentős előnye a Bluetooth-tal szemben a rövidebb beállítási idő. Ahelyett, hogy manuálisan konfigurálná a Bluetooth-eszközök azonosítását, a két NFC-eszköz közötti kapcsolat egyszerre jön létre (1-10 másodperc alatt).

APPLE IPHONE 11 64GB (MWLT2GH/A) FEKETE

Rövidebb hatótávolságának köszönhetően az NFC magasabb szintű biztonságot nyújt, mint a Bluetooth. Az NFC olyan területekre alkalmas, ahol zsúfolásig vannak emberek, és ahol a jel és a továbbító fizikai eszköz közötti összefüggés kimutatható.

Xiaomi Mi 10 8GB/128GB Grey

Az NFC akkor is működhet, ha az egyik eszközt nem akkumulátor táplálja. Az NFC technológiának számos előnye van, ennek köszönhetően ez az egyik legjobb és ma a legelterjedtebb technológia. Ne feledkezzen meg róla és használja rendszeresen. Biztosan érdemes.


Kuponok

Alza.hu
Notebook.hu
DigiExpert.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.