Itt van az ősz, itt van újra…

0

Bizony, így van ez. Ismét beköszöntött az ősz annak szépségével és komorságával egyaránt. Rengeteg színben pompázó falevelek a földön heverészve, gesztenyékkel és diókkal vegyülve, ez mind árulkodó jele annak, hogy a nyár hivatalosan végetért és felváltja a “bekuckózós” időszak.

Elő az esernyőkkel és gumicsizmákkal!

Tekintettel az elmúlt hét esős napjaira, bizonyára mindenki előkaparta a szekrény alján porosodó esőkabátokat, gumicsizmákat és a nem túl közkedvelt esernyőket. Valószínűleg senki sem rajong ezekért a kellékekért, mivel eszünkbe jut a kiskorunkban ránk erőszakolt két számmal nagyobb “műanyag zsák” és a fekete, szintén két számmal nagyobbnak kinéző gumicsizma, ami főleg nagyszüleink lábát ékesítette. Szerencsére, haladva a korral, már rengeteg stílusos és színes esőbe illő kiegészítőt sikerült a gyártóknak a piacra hozniuk és kifejezetten divatos “must-have” vált belőlük az évek során.

Stílusos gumicsizmák esős időbe

Öltözz az időnek megfelelően

A nyári ruhák visszakerülnek a szekrény mélyére az elkövetkező egy évre és előtérbe helyezzük a meleg pulcsikat, szvettereket valamint a közkedvelt bokacsizmákat. Újra hozzá kell szokni a réteges öltözködéshez, mivel a reggelek igencsak fagyosak, míg délután a hőmérséklet akár 20 fok fölé is kúszhat. Ilyenkor lehehet kihasználni a különféle zakókat, balonkabátokat és sálakat.

Inspirációk őszi divathoz

Vigyázz az egészségedre!

Próbáld ki a bodzavirágteát megfázásra vagy az ellen

Nem kell nagyon hangsúlyozni, hogy a zord idővel a zord egészségi állapot is kéz a kézben jár. Ilyenkor hajlamos az ember hamarabb lebetegedni, hála a hőmérséklet-ingadozásnak. Eltart egy darabig, míg szervezetünk hozzászokik a hidegebb éghajlathoz, így nem árt védekezni vitaminok formájában, főleg a C vitamin bevitelre kell odafigyelni. Nem kell rögtön gógyszerekhez nyúlni, számos természetes gyógyír található akár otthon a konyhánkban. Ilyen például a citrom, gyömbér, méz, savanyú káposzta, stb.

Bár kezdődik az esőzés, lehűlés és korai sötétedés, ennek ellenére sok szép dolog van az őszben: a gyönyőrű sárgás, bordós színekben pompázó fák, melyek most kezdik hullatni leveleiket, a tüskés zöld házikókból kibújó gesztenyék, diók halmaza a földön heverészve, sütő- és dísztökök a piacokon sorakozva. Mindezt próbáljuk kiélvezni, míg a faleveleket fel nem váltja a fehér hólepedő.


Kuponok

https://www.kuponkozmosz.hu/eshop/notino-hu

A szerzőről

Helló, a nevem Évi. Amit tudni kell rólam, hogy imádom az állatokat és a kutyusokért rajongok a legjobban. Továbbá kávé-, kaja- és kozmetikafüggő vagyok. Szeretem az egyedi készítésű dolgokat és a kreativitást. Minderről és még sok-sok másról olvashatsz itt a blogon. Kellemes időtöltést kívánok ;)