Hogyan viseljünk télen szoknyát?

0

Télen a megfelelő arányokra vonatkozó aranyszabályok a szoknyák terén érvényüket vesztik. Ha igazán jól szeretnénk kinézni szoknyában télen is, akkor hosszú lábakkal kell rendelkeznünk és magas derékkal – vagy legalábbis optikailag.

Milyen szoknyát válasszunk

A következőkben áttekintjük a téli viseletre alkalmas szoknyákat. Alapvetően két típusra oszthatjuk őket: magas derekú hosszú szoknyák és magas derekú A alakú szoknyák.

1. Magas derekú hosszú szoknyák

Javasolt anyag: gyapjú / kasmír
Ajánlott stílus: hajtogatott, sellőszoknya, esernyő szoknya
Ideális hosszúság: boka felett, lábikra alatt

Megérkezett az alacsony, teltkarcsú, rövidlábú lányok megmentője! Egy bolyhos szoknya többet ér télen, mint a csokoládé az esős napokon. Szépen eltakar, melegen tart, és nem engedi át a szelet. Az elmúlt két évet megcsapta a retró szele, és az utcákon egyre gyakrabban láthatjuk ezeket a modelleket. Egy erős kisugárzású nő igazi istennő lehet benne.

A megfelelő felső egy vastagabb pulóver lehet. A retró benyomás mellett szuper kényelmes viselet.Egy csíkos, rövid kabát javíthatja a látványt. Ezzel biztosan nem sorolják a viselőjét az egyetemisták vagy bölcsész lányok közé.

Egy egyszínű, kötött szvetter is jó ötlet lehet. Válasszunk egy meleg, kasmír darabot.

Miért olyan nehéz helyesen viselni a hosszú szoknyákat?

  • A szoknya hosszúságát úgy kell kiválasztani, hogy a lehető legkisebb részt mutassa meg a lábunkból. Ez általában a bokától felfelé 5-10 centimétert jelent.

Sok nő túl rövid szoknyát választ, hogy megmutassa a bokáját. Mások viszont túl hosszú modell mellett döntenek, hogy teljesen eltakarják a bokájukat.

answear skirt

  • A túl laza vagy túl nagy szoknya alacsonyabbnak mutatja a viselőjét. Az alacsony lányok jobb, ha elkerülik ezeket a darabokat, mert ráadásul kövérítenek is.
  • A nagy telítettségű színek asztalterítő hatását kelthetik.

Answear – Szoknya Animal Me (kép)
Pinko – Szoknya
Liu Jo szoknya
Kötött kismama szoknya
Trendyol Black Knit Pencil szoknya
Hosszabb csőszoknya, hátul hasítással

 

2. Magas derekú A alakú szoknyák

Javasolt anyag: gyapjú / bársony
Ajánlott stílus: csipkés, pántos, kis sellőszoknya
Optimális hosszúság: 10 cm-rel a térd alatt

Az esernyő szoknyával összehasonlítva, amely takarja a teltkarcsúságot, ám nem képes megbirkózni a téli szeles idővel, az A alakú szoknya sokkal több testalkathoz illik. A kulcs, hogy a hosszúsága legyen 10 cm-rel a térd alatt, így eltakarja az esetleg problémás testrészeket. A magas derék szintén befolyásolhatja a test arányait, hosszúnak mutatva a lábakat. Az A alakú szoknya sokkal érettebb benyomást kelt, mint az esernyő szoknya.Összefoglalva: egy A alakú szoknyát viselve nehéz hibázni.

Fehér vagy más világos színű kabátot javaslunk hozzá, amely eltakarja a szoknya és a felső találkozását. Jó ötlet lehet a fekete harisnyanadrág és szintén fekete cipő.

Fekete harisnyanadrágot választva viselhetünk élénk színű szoknyát is, amely feldobja az egész outfitet.

  • A hosszúság kulcsfontosságú. Általában a 10 cm a térd alatt az ideális, de győződjünk meg róla, hogy mit mond a tükör.armani skirt
  • A derék mindenképp legyen magasan. Így a lábaink hosszabbnak tűnnek majd.

Jacqueline De Yong – Szoknya
Trendyol – Szoknya
Review – Szoknya
Armani Exchange szoknya (kép)
Antracitszürke melírozott szoknya
Trendyol Burgundy Color Blocky & Belt Detailed szoknya
Maxi Szoknya Elise, piros
Berwin & Wolff népviseleti szoknya halszálkás mintával

Megfelelő cipő

A cipőt is annak tükrében érdemes kiválasztani, hogy ne tűnjön miatta túl rövidnek a lábunk.

A sportcipők közül nem ajánljuk a futócipőket, amelyek amellett, hogy drágák, nem is passzolnak a legtöbb szoknyához. Különösen hideg idő esetén a mamusz csizma lehet a legjobb ötlet. Egy vastag, hosszú szoknyában és egy mamusz csizmában nem kell tartanunk a megfázástól.

1. Hegyes orrú magassarkú csizma

Ajánlott anyag: bőr
Javasolt stílus: Chelsea csizma, bokacsizma, U csizma
Optimális magasság: 5-8 cm

Ha túl alacsonynak érezzük magunkat, akkor a cipő sarka segíthet nekünk. Ha viszont túl rövid a lábunk, akkor csak a magassarkú segíthet. De nincs is vonzóbb egy magassarkú csizmánál.

sergioBokacipő matt levendula
Rövid szárú csizma szürke metallic
Bokacipő fekete
Magasított cipő Sergio Bardi (kép)
Tűsarkú bokacsizma
Tamaris bokacsizma »Heart & Sole«
Unisa bokacsizma »Jati«
City Walk magas sarkú kockás bokacsizma

A chelsea csizmák a divatbloggerek cipős szekrényében mindig az első helyet foglalják el. Jellemzően alacsony a sarkuk, kerek az orruk, legtöbbször nem fűzősek és a bokáig érnek. Különféle bőrből készülnek, és általában a boka körül egy rugalmas pánt van. A chelsea csizmát könnyű felhúzni és levenni, továbbá egy hosszú shoppingolás alatt sem fárad el benne a lábunk.

Bár ettől a csizmától sem karcsúbbnak, sem magasabbnak nem tűnik a viselője, a láb alakján módosíthat, ugyanis a lábikra egyenesebbnek tűnik benne.

Kockás bimaterial bokacsizmatamaris
Vastag sarkú bokacsizma
Hímzett bokacsizma
Tom Tailor chelsea csizma
Supremo bokacsizma
Tamaris rövid szárú csizma »Fee« (kép)

Az úgynevezett U csizmák szintén nélkülözhetetlen darabok a cipős szekrényben. Az U alakú design több részt hagy szabadon a lábból, azon belül is a boka legkarcsúbb részét. Ha elég magas az U csizma sarka, akkor karcsú benyomást kelt.

Mire figyeljünk, hogy jól nézzünk ki a bokacsizmában?

  • Válasszunk egy rövidebb szárú bokacsizmát vagy U alakú csizmát. Egy hegyesorrú csizma is jó ötlet, ha szabadon hagyunk a bokánkból egy részt, hiszen optikailag meghosszabbítja a láb hosszúságát.
  • A hosszú szárú csizmát ne viseljük ellentétes színű harisnyanadrággal. A legjobb ötlet a fekete csizma és a fekete harisnyanadrág.

2. Sportcipők

Javasolt stílus: fehér sportcipő / fekete magasszárú sportcipő
Optimális magasság: 2-3 cm

Ha a kényelem az első, akkor csak a sportcipő jöhet szóba. Semlegesíthetjük vele a szoknya sugallta lágyság érzését.

calvin kleinEgy fehér sportcipő mindig is klasszikusnak számít. Sötét színekkel viselve élettel teli hatást kelthet.

New Balance WR996SRW-D
Just Rhyse / Sneakers Reflection in white
New Balance WRT300MS
Calvin Klein – Cipő (kép)
Calvin Klein – Cipő
Adidas Performance – Cipő 3MC

A magasszárú fekete sportcipő soha nem megy ki a divatból és nagyon laza. Egy fekete harisnyanadrággal converseviselve elkerülhetjük, hogy a lábunk rövid vagy vastagabb benyomást keltsen. Egy bizonyos fokig egyenesebbnek is tűnik a lábunk tőle.

Guess Jeans – Cipő
Guess Jeans – Cipő
Lacoste – Cipő
Converse Chuck Taylor All Star Waterproof Boot (kép)

Milyen hibákat ejthetünk, ha a sportcipőt szoknyával szeretnénk hordani?

  • A rövidszárú sportcipő kövéríthet. A divatbloggerek mindig igyekeznek szabadon hagyni egy kis részt a bokájukból, hogy semlegesítsék ezt a hatást.
  • Boka eltakarása. Ha nincs a rövidszárú sportcipőn U alakú kivágás, akkor mind elölről, mind oldalról rövidíti a lábat.

3. Hosszú szárú csizma

truffleA hosszú szárú csizma csak rövidebb szoknyával viselhető, egyébként könnyedén alacsonyabbnak tűnhetünk benne. Jó ötlet lehet a magasabb talp is, ami 3 centiméternél nem több.

Truffle Collection – Csizma (kép)
Answear – Csizma La Donna Moda
Truffle Collection – Csizma

Ha fázik a lábunk a szoknyában, akkor viseljünk nyugodtan vastagabb harisnyanadrágot.


Kuponok

Answear.hu
Bibloo.hu
Bonprix.hu
E-cipo.hu
Factcool.hu
Gangstagroup.hu
Modino.hu
Manzara.hu
Orsay.hu
Otto.hu
Shooos.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.