Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő powerbanket?

0

Az emberek manapság egyre szívesebben és szívesebben indulnak útnak és kirándulnak. Ezekben az időkben a mobil energiaforrás elengedhetetlen dologgá vált. Nézzük csak meg, hogy hogyan választhatunk egy jó powerbanket a mobiltelefonunkhoz.

A powerbank kapacitása

A powerbankek kapacitása általában 2000 mAh-tól több mint 10 000 mAh-ig terjed. Fontos szem előtt tartanunk, hogy mindegyik 3,7 V értékű, tehát ha valami olyat szeretne feltölteni, ami nem 3,7 V-os, akkor a használathoz konvertálnia kell. Szubjektív, hogy valakinek mekkora kapacitás elegendő, és mennyi nem.

A powerbank kapacitása töltés közben folyamatosan csökken. Például, ha az iPhone mobiltelefonja akkumulátora 1420 mAh kapacitású, és egyszer szeretné csak feltölteni, akkor talán egy 2000 mAh-os powerbank elengedő is lesz Önnek.

A powerbank tömege

pb10050-3_1Egy több mint 10 000 mAh kapacitású powerbank körülbelül 500 grammot nyom. Gondoljon arra is, hogy valószínűleg már lesz a hátizsákjában egy több mint 1 kg tömegű laptop, papírok és ceruzák, tablet vagy e-book olvasó, kézkrém és egyéb kozmetikai cikkek stb. Ennyi tárggyal a powerbank már az utolsó csepp lehet a pohárban, amit még a vállai elbírnak. Ráadásul egy olyan hátizsákra lesz szüksége, amelynek teherbírása legalább 3 kg, és a súlyt a csípőjére viszi át. Gondolja át az igényeit, és válasszon akkora tömegű powerbanket, amennyi pont jó. Ne válasszon túl nagy kapacitású powerbanket a tömeg teljes ignorálása mellett.

Elektromos mag

A legelterjedtebb elektromos mag valamikor az 18650 volt. Egyesek szerint ez a típus nem igazán jó. De a vélemények eltérnek azzal kapcsolatban, hogy ebből mennyi az igaz. Ha egy lítiumionos-akkumulátor mellett döntene, az egy kicsivel mindenképpen jobb ötlet, mint az 18650. Ahogy azt mindannyian jól tudjuk, az akkumulátoroknak megvan a maguk élettartama. Az akkumulátor minden egyes töltési ciklussal közelebb kerül az élettartama végéhez és csökken a kapacitása.

Kimeneti és bemeneti portok

Ha kettő vagy több eszköze van, akkor jobb, ha egy olyan powerbanket választ, amely két kimeneti porttal rendelkezik. Ugyanez a helyzet, ha rendelkezik egy iPaddel vagy egy Android tablettel is, és válasszon olyat, ahol a portok közül az egyik 2 A kimeneti árammal rendelkezik. Általában az egyik port 1 A kimeneti árammal rendelkezik, míg a másik 1,5 A vagy 2A, a kapacitástól függően. Szörnyű lenne, ha a töltés sebessége nem tudná tartani Önnel a tempót, amikor a csatlakoztatott eszközön megpróbálna megnézni egy videót, vagy játékot játszana.

Néhány powerbanket 220 V-os csatlakozóval szereltek fel, tehát nem kell külön töltő és tápkábel hozzá, hanem egyenesen elektromos aljzatba dugható a feltöltéshez.

Áthaladó töltés funkció

Az áthaladó töltés funkció azt jelenti, hogy a powerbanket töltés közben is használhatjuk más eszközök töltésére
a kimeneti porton keresztül.

Népszerű powerbankek az Alza.hu webáruházban:

Xiaomi Mi Powerbank
Viking Vixen
Xtorm Powerbank

Népszerű powerbankek az Akkuk.hu webáruházban:o1a0635_2048x2048
Digibuddy
Goobay túra powerbank
GP RC10A powerbank

Népszerű powerbankek az Kütyübazár.hu webáruházban:

Unikornis alakú powerbank
Powerbank és Qi mobiltöltő

Népszerű powerbankek az Notebook.hu webáruházban:
Asus Zen powerbank
Alcor powerbank
Huawei CP07 powerbank

Összefoglalás

Elemezze a szükségleteit. Ha csak a mobiltelefonját szeretné a powerbankkel feltölteni, és ezt a mobiltelefont otthon és a munkahelyén is fel tud tölteni minden nap és éjszaka, akkor elég lesz egy olyan kapacitású powerbank, amely egyszer vagy kétszer képes teljesen feltölteni a lemerült mobiltelefont. Egy ilyen típusú powerbank körülbelül 100 grammot nyom, ami egész könnyűnek nevezhető.

Ha sokat utazik, netán egy iPaddel vagy tablettel is rendelkezik, akkor inkább egy 10 000 mAh feletti kapacitású powerbank mellett döntsön. Nyugodtan használja a mobiltelefonját és iPadjét mindennap, és csatlakoztassa őket a powerbankhez, ha lemerültek. Éjszaka csatlakoztassa az iPad töltőjét elektromos aljzathoz, a microUSB kábelt a powerbankhez, a powerbank két portjába pedig dugja a mobiltelefont és az iPadet a feltöltéshez. Másnap reggel, amikor felébred, minden eszköze teljesen fel lesz töltve.


Kuponok

Notebook.hu
Akkuk.hu
Alza.hu
Kutyubazar.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.