Hogyan válasszon olyan notebookot, amely pontosan önnek illik?

0

A laptop vásárlása sokak számára egy nagy dolgot jelent, hiszen napokig, sőt, akár hetekig és hónapokig is gondolkodnak azon, hogy melyik laptop lenne a legjobb választás. Az egyes típusok összehasonlítása és a más vásárlók által megfogalmazott vélemények olvasása olyan dolgok, amelyeken mindenki átesik, aki minőségi laptopra vágyik.

MacBook Air 13″ Retina (2020) Magyar – arany

Abban a korban, amikor különböző laptop típusok és modellek vesznek minket körül, tudnunk kéne, hogy melyik a megfelelő választás számunkra. Mi ma segítünk Önnek abban, hogy hogyan válassza ki a megfelelő laptopot, amely a munkájának is Önnek is megfelel majd.

Grafikus kártya 

Két típusú grafikus kártyát különböztethetünk meg, mégpedig beépítettet és önálló grafikus kártyát. A grafikus kártya egy olyan dolog, amely jelentős hatással van a játékok grafikájára, azonban más olyan folyamatokra is hat, amelyek a számítógépen történnek. Azok számára, akik irodai munkára vagy dokumentumok írására, nem pedig játékok játszására szeretnék használni a laptopot, azoknak beépített grafikus kártyával ellátott laptopot kéne vásárolniuk. Az ilyen laptop képes az irodai feladatok elvégzésére, egyszerű játékok játszhatók rajta, valamint videókat és filmeket is képes lejátszani. Felesleges pénzkidobás lenne ebben az esetben a drágább önálló grafikus kártyás laptop megvásárlása.

Memória

Először is meg kell érteni egy dolgot, amely nem más, mint hogy két 8 G-s kétcsatornás memória jobb, mint egy 16 G-s egycsatornás memória. A kétcsatornás memória sávszélessége ezzel megduplázódik és a kijelző beállításai javulnak. Az AMD Ryzen APU platform jobb, kétcsatornás memóriát használ.

ASUS VIVOBOOK S13 S330FA (S330FA-EY020T) JÉGCSAP ARANY

Az olyan hordozható laptopok felhasználóinak, akik a mindennapi irodai munkákat végzik a laptopon, néha egyszerű számítógépes játékokat játszanak vagy filmet néznek rajta, elegendő lesz 8 GB RAM is. Minél nagyobb a memória kapacitása, annál jobb. Azoknak a felhasználóknak, akik professzionálisan, például programozásra használják a számítógépet, természetesen több memóriára lesz szükségük

Képernyő

Manapság a laptopok képernyői igazán jó minőségűek. A legolcsóbb modellek felbontása is eléri az 1920 x 1080 képpontot. A legrosszabb minőségű képernyő a low-end TN panel. A megtekintési szög ezen képernyők esetében rossz, a kép minősége nem megfelelő, a színek torzulnak és a megtekintési élmény egyáltalán nem kielégítő. A fő, és a legjobb anyag manapság az IPS. A képernyő ugyanis különböző szintekre és sorokra oszlik. Amellett, hogy az adatok alapján megítéljük, hogy jó-e a képernyő, számos tényező létezik. Az egyik ilyen tényező a szabad szem.

A képernyő felbontása tulajdonképpen a képpontok száma a képernyőn. Minél nagyobb a képernyő felbontása, annál több képpont található rajta, tehát annál több tartalom jeleníthető meg a képernyőn. Az általános laptopok legtöbbször 1920 x 1080 felbontást használnak, azonban az egyes modellek sokkal nagyobb, 2K, 3K vagy akár 4K felbontást is kínálhatnak. A képernyő ebben az esetben valósághűbb, és a színekben valóban gazdag.

Amennyiben a képernyő méretéről van szó, az átlagos hordozható számítógépek esetében a 16:9 arányt használják.

Bemenetek

A külső interfészek száma magától a laptoptól függ. A vásárlás során biztosnak kell lennie abban, hogy a laptopnak mindene megvan, amire Önnek szüksége van. A legátlagosabb interfész manapság az USB, Type-C és a HDMI. A bemenetek számát Önnek kell megítélnie a személyes preferenciái és a használt eszközök száma alapján.

Néhány hordozható számítógép nem tartalmaz hagyományos USB-t, azonban C típusú USB-t igen. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez számos esetben probléma lehet, mert ez a csatlakozás még nem olyan elterjedt, ezért inkább olyan laptopot válasszon, amely rendelkezik USB interfésszel is. Ellenkező esetben kénytelen lesz külön vásárolni adaptereket:

Viking Reduction USB-C 3.0 to USB-A 3.1 Black

Ezek alapján a tényezők alapján most már sokkal egyszerűbben ki lehet választani azt a laptopot, amelyre Önnek szüksége van munkája elvégzéséhez, valamint amely megfelel az Ön igényeinek.


Kuponok

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.