Hogyan oldja fel a SIM-kártyáját, ha elfelejtette a PIN kódját

0

A mai rohanó világban teljesen normális, ha valaki elfelejti a SIM kártyájához szolgáló négyjegyű számot. Az ok leggyakrabban az, hogy az emberek nem kapcsolgatják ki a telefonjukat, és ha hosszabb idő elteltével a telefon kikapcsol, esetleg egy másik készülékbe helyezi SIM kártyáját, nem tudja a megfelelő négy számjegyet.

Mit jelent a lezárt SIM?

Kezdjük az elejéről, mi is az a lezárt SIM és hogyan lehet ellene „küzdeni”. A legtöbb esetben a mobiltelefon lezár, ha hosszabb ideig nincs használva, vagy ha rossz PIN kódot ad meg. Tekintettel arra, hogy a PIN kódot egyszerűen elfelejtheti, egyes hackerek számára is nagyon könnyű megtudni. A hivatalos gyártók különböző fejlett technológiákat találtak ki, mint az ujjlenyomat-olvasó vagy az arcfelismerés. Még ha le is zárja az eszközt, a kód megadása nélkül használhatja azt. A kódfrissítési folyamatot azonban mindig manuálisan kell elvégezni, tehát mindig szükséges tudni a kódot.

Itt azonban még mindig csak a telefonról beszélünk, nem a SIM-kártyáról, amely a mobiltelefon belsejében rejlik és támogatja a telefonhívásait és az SMS üzeneteit. Azonban nagyon hasonló elven működik.

Hogyan oldja fel a SIM-kártyáját? 

Több módszer is létezik, amelyek segítségével feloldhatja a SIM-kártyát. A hivatalos kereskedők által alkalmazott szokásos és biztonságos gyakorlat különféle módokat kínál a feloldásra, azonban ezek közül nem mindegyik biztonságos.

Az első az IMEI kód használata, amelyről már pár nappal ezelőtt írtunk az egyik cikkünkben. Ahhoz, hogy fel tudja oldani mobiltelefonját ezzel a kóddal, ismernie kell az IMEI számát. Ez a szám vagy az akkumulátoron, vagy a mobiltelefon más részein van megadva (az olyan mobiltelefonok esetében, mint az Apple, az eredeti doboz oldalán találja a kódot). Emiatt azonban a szolgáltatójával is felveheti a kapcsolatot és együtt megoldhatják a problémát.

A második módszer, amellyel megtudhatja PIN kódját vagy feloldhatja SIM-kártyáját, hogy felhívja a szolgáltatóját, akitől megtudhatja, mik a következő lépések. Az ügyfélszolgálat egyszerűen elmondja a továbbiakat annak érdekében, hogy fel tudja oldani mobiltelefonját.

Még ha ez a módszer nagyon egyszerűnek is tűnik, némely követelménynek meg kell felelnie ahhoz, hogy a szolgáltató kiadja Önnek ezeket az információkat. A telefonnak rendszeresen fizetve kell lennie, nem lehet bejelentve vagy ellopva, valamint minden feltételnek meg kell felelnie, amelyet a szolgáltató elvár.

iPhone Xs Max 64GB ezüst

A harmadik módszer a SIM-kártya feloldására a PUK kód használata. Ez egy hatékony és hasznos megoldás, amely megakadályozza a tolvajt abban, hogy használja az Ön mobiltelefonját, vagy olyan módon éljen vissza vele, amely az Ön számára nem megfelelő. Amennyiben ezzel a kóddal szeretné feloldani a SIM-kártyáját, egyszerűen megtalálja azt a kártyáján és az egyéb mellékelt szórólapokon, amelyeket a SIM-kártya megvásárlásakor kapott. Ezt a számot a szolgáltatójától is kérheti.

A PUK kód hivatalos forrásból történő megszerzését követően úgy adhatja azt be a telefonba, hogy a SIM-kártya működőképes és jó legyen. Ajánlott, hogy az Android készülékeken történő feloldást követően kicserélje a SIM-kártyát. A PUK kód megadását követően bizonyosodjon meg arról, hogy jó jelszót adott-e meg. Ha hibaüzenet jelent meg, haladjon tovább a következő lépésre.

Huawei P40 Pro Dual-Sim 256GB App Gallery (51095exq) Fekete

Amennyiben az előző eljárások sikertelennek bizonyultak, van még egy lehetősége a mobiltelefon feloldására, mégpedig harmadik féltől származó alkalmazásokkal, például az Unlock Base használatával. A SIM-kártya feloldása sokkal egyszerűbb lesz, mivel az utasítások egyszerűen le vannak írva. Már sokaknak sikerült feloldani SIM-kártyájukat ezzel a módszerrel.

Samsung Galaxy S20 Ultra, 5G/LTE, Dual SIM, Fekete, 128GB

Ezen felül, az alkalmazás letöltése előtt alaposan olvassa el a véleményeket és a jellemzőket, ugyanis SIM-kártyája PIN kóddal lesz feloldva. Mindezeket az adatokat harmadik fél által készített alkalmazások nagyon könnyen tárolhatják.


Kuponok

Alza.hu
Notebook.hu
MobilÁsz.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.