Hogyan mossunk helyesen fogat

0

Tudja, hogy hogyan kell helyesen fogat mosni? A tények azt mutatják, hogy az emberek 99 %-a rosszul csinálja ezt a mindennapos feladatot. A mai cikkünkben bemutatjuk Önnek, hogy hogyan kell helyesen fogat mosni.

Mindannyian naponta legalább kétszer megmossuk a fogunkat. A legtöbb ember függőleges irányba szokta súrolni a fogait, hogy elkerülje a fogzománc sérülését. Nagyon sokan betartják ezt a szabályt, ám ennek ellenére azt veszik észre, hogy bár évtizedek óta igyekeznek megtenni mindent, a fogaik mégis egyre rosszabb állapotba curanatura-carbon-bambuszos-fogkefe-gyenge___5kerülnek. A fogszuvasodás mellett a fő ok az, hogy a pigmentációt okozó anyagokat nem távolítjuk teljesen el a függőleges irányú mozgással, a lepedék a meszesedési folyamattal fogkővé alakul át, a fogkő íngyulladást okoz, a fogak pedig természetesen így egyre rosszabb és rosszabb állapotba kerülnek.

oral-b-precision-clean-eb-20-csere-fejek-a-fogkefehez___17-2

A probléma megoldására a fogorvosok szövetsége egy hatékonyabb módszert dolgozott ki a fogak megtisztítására. Ez az úgynevezett Bass-módszer. A Bass-módszerrel hatékonyan eltávolíthatja a lepedéket, amely a fogágy és az ínyek között húzódik meg. Fogmosás közben így ráadásul a fogkefe  finoman masszírozza az ínyt is. Ezt a módszert használva végeredményben sikeresen elkerülhetünk egy sor fogágy-, íny- és fogkörüli betegséget, amit a lepedékek okoznak.

Rövid bevezető a Bass-módszerbe:

  1. Tartsuk a fogkefe fejét úgy, hogy a fogágy felületével negyvenöt fokos szöget zárjon be.
  2. A sörték így a fog gyökere felé mutatnak, az enyhe nyomás hatására pedig a sörték bejutnak a barázdákba.
  3. Négyszer-hatszor dörzsöljük át két vagy három fogunkat a fogkefét vízszintes irányba mozgatva, majd finoman súroljuk át a fogainkat a fogak tövétől a fogak hegye irányába haladva.
  4. A fogmosás tartson legalább három percig.

Ha még alaposabb szeretne lenni, akkor használjon elektromos fogkefét:

Philips Sonicare Diamondclean Airfloss Ultra
Oral B Pro2500
Oral B Genius Pro8000

Természetesen a fogápolást még tökéletesebbé tehetjük szájvíz , fogköztisztító kefe és fogselyem használatával.


Kuponok

notino.hu
alza.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.