Hogyan készítsünk őszi díszítést?

0

Te is abba a kategóriába tartozol, ahol az otthoni díszítés évszakonként és ünnepnaponként változik? Ha igen, lenne pár tippem, hogyan varázsold ezúttal őszivé a hangulatot otthonodban olcsón, ötletesen és egyedien.

 Tök, tök és még több tök…

Valószínűleg sokaknak ez már úgy hangzik mint egy klisé, de mégis. Mi tenné ősziesebbé a hangulatot egy otthonban mint a rengeteg dísztök, melyekből az üzletekben már javában válogatni lehet. Legelterjedtebb a narancssárga színű, vaskos, pufók, ún. Halloween tök, melyet nagyon sokféleképpen lehet díszíteni. Ha van hozzá türelem és kézügyesség, saját magatok kivághattok jó éles késsel szemet, orrot, szájat és készen is álltok a nagy kedvenc amerikai ünnepre, a Halloween-re. Természetesen, ahhoz ki kell vájni az egész belsejét, melyet különben nyugodtan fogyasztani lehet krémleves formájában vagy megsütni. Miután kivágtad, a közepébe mécsest helyezel és kész a tökéletes őszi tökös gyertyadísz! Ezenkívül különféle dísztökök tömkelege megtalálható a piacokon és üzletekben kis, közepes és nagy méretekben egyaránt. Ezeket elég kihelyezni egy kosárkába pár gesztenyével és színes falevéllel ötvözve, és rögtön őszies hangulatot varázsoltok szobátokba.

Falevél, gesztenye, csipkebogyó

Ha picit másra vágyunk a klasszikus, ámde jól bevált töknél, elég ha elindulunk egy sétára a természetbe, mely ezer színben pompázik jelenleg és inspirációt merítünk. Akár a földön heverésző falevelekhez nyúlunk, melyek között gesztenyék és diók hemperegnek felváltva, akár valamelyik bokorról tépünk le pár színes gallyat, már ettől egyedi lesz kis lakhelyünk. Amennyiben csipkebogyó rajongók vagytok, abból sincs kevesebb mint a pompás színes fakoronákból és még fantasztikus C vitaminban dús teát is készíthetünk magunknak belőlük. A minap pont egy ilyen csipkebogyó gallyat téptem le az egyik bokorról, hozzá egy másik gallyat zöld, bordó és sárga falevelekkel ötvözve, és egy eredetileg pálinkás üvegnek szolgáló vázába dugtam az egészet. Mellé egy tűlat helyeztem, melybe faleveleket fektettem és gesztenyéket dobáltam rájuk, melyekbe pár gyufaszálat szurkáltam. A konyhánk – mindenféle túlzás nélkül – új formát öltött ezek után és azonnal hangulatosabb lett a kis kuckó. Vázaként különben bármit használhattok, ami üvegből van. Én annyit tettem, hogy lekapartam a címkét forró víz segítségével, átfestettem fehér festékkel, átkötöttem egy horgolt masnival és lám, kész is a mestermű. Próbáljátok ki ti is 😉

A szerzőről

Helló, a nevem Évi. Amit tudni kell rólam, hogy imádom az állatokat és a kutyusokért rajongok a legjobban. Továbbá kávé-, kaja- és kozmetikafüggő vagyok. Szeretem az egyedi készítésű dolgokat és a kreativitást. Minderről és még sok-sok másról olvashatsz itt a blogon. Kellemes időtöltést kívánok ;)