Hogyan készítsünk ínycsiklandozó ételeket a kerti bulinkon

0

Sikerült beszereznie egy igazán jó grillsütőt, megtanulta ügyesen használni, ám az ételek még mindig nem az igaziak? A következő cikkünkben pár tippel segítünk Önnek, hogy a barbeque királyává váljék.

Készítse elő a csipeszt

Az ételek forgatásához egy csipeszre lesz szüksége – a konyhai csipesz egyszerűen nélkülözhetetlen a grillsütő mellett.

Ha egy késsel vagy villával próbálja megfordítani az ételeket, akkor ahhoz bele kell szúrnia a kést vagy a villát az ételbe. Főleg a hússzeletek esetében ilyenkor kifolyhat a hús szaftja, amely esszenciális az étel ízénél, veszítve ezzel a zamatjából. Arról nem is beszélve, hogy ezek után sokkal tovább is tart majd a grillsütő megtisztítása.

Az ideális konyhai csipesz kialakítása ergonomikus. Jó megoldás lehet, ha a konyhai csipesz fogantyúja például műanyagból van és nem vezeti a hőt, így nyugodtan foghatjuk huzamosabb ideig is a kezünkben, miközben nem kell tartanunk attól, hogy a konyhai csipesz megégeti a kezünket. Az ideális konyhai csipesz hosszabb, hogy a kezünk biztonságos távolságban legyen a sercegő zsírtól. A rozsdamentes acél konyhai csipeszek előnye, hogy könnyebben tisztíthatók.

Konyhai csipesz a Kulina.hu webáruházból:
Hello FUNctionals konyhai csipesz, műanyag

Hová tegyük az ételt a grillsütőn

A grillsütő több zónára osztható fel. A grillsütő közvetlen hőt kibocsájtó része a masszívabb porcióknak ideális. Süthetünk itt marhahúst, tofut, bárányt, sertést és húspogácsákat, amik jól állják a lángokat.

A vastagabb szelet zöldségek is jól megsüthetők ezen a fő zónán. Ezek közé a zöldségek közé tartozik például a padlizsán, a paprika és a vöröshagyma.

Azokon a zónákon, ahol az ételt közvetetten éri a hő, finom fehérjéket, például csirkét és halat süthet. A kevésbé húsos és kemény zöldségeket a grill szélén süsse, hogy megakadályozza az égést és a túlsülést.

Fűszerezzen, akárcsak egy profi

Rengeteg fűszerre lesz szüksége az ínycsiklandozó ízekhez, szóval ne felejtse el előre elkészíteni a mártásokat és a pácot. Persze ne felejtsen el kellő mértékű olívaolajat is használni közben.

olívaolaj

Fűszerek

Ha nem szeretné, hogy az étel kívülről égettnek tűnjön, miközben belül még nyers, a mártást csak a sütés végéhez közeledve vigye fel az ételre. Az egyenletes felvitelhez használjon egy grill ecsetet.

Grill ecsetek a Bonami.hu webáruházban:
Természetes grill ecset lószőrből a nyelén lyukkal – Iris Hantverk

Hagyja abba a forgatást

Ne forgassa folyton az ételt! A húst ideális esetben csak egyszer kell megfordítani a sütés alatt, nem pedig százszor.

Süsse át jól az egyik oldalt, mielőtt a másik oldalára fordítaná a húst. Ez garantálja, hogy a hús rendesen átsüljön és maximálisan kibontakozzon az íze.

Hagyja pihenni

Bár nagyon csábító egyből nekikezdeni a falatozásnak, de előtte durván feleannyi ideig hagyja pihenni a húst, mint amennyi ideig tartott megsütni.

Takarja be alufóliával, hogy melegen tartsa. Ha pihenni hagyja a húst, akkor nem fog belőle kifolyni a szaft, amikor felvágja.

hús tűz grill bbq

Ha helyesen csinálja, a sütögetés egy ízletes és hihetetlen kulináris élményt nyújtó esemény lesz. Ehhez mindenképp rendelkeznie kell a megfelelő BBQ felszereléssel és kiegészítőkkel. Ezt sokkal egyszerűbbé teheti, hogy egyenesen egy grill készletet vásárol, amely minden igényt kielégít, bármilyen sütögetésről is legyen szó.

Jó étvágyat!


Kuponok

Kulina.hu
Bijobolt.hu
Bonami.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.