Hogyan készítsen gyorsan felvételt Xiaomi mobiltelefonja képernyőjéről?

0

Manapság már tényleg gyakori, hogy felvételt szeretnénk készíteni a saját telefonunk kijelzőjéről. A következő cikkben bevezetjük Önt a felvétel készítés rejtelmeibe. Leírjuk Önnek, hogy hogyan készíthet könnyedén és gyorsan felvételeket a Xiaomi Mi mobiltelefonja képernyőjéről – mégpedig öt különböző módszer segítségével. A viszonylag közismert “három ujj lefelé húzása”, a “hangerő gomb és bekapcsoló gomb lenyomva tartása hosszan” és az “értesítési panel gyorsválasztó” módszerek mellett, amelyeket már régebb óta is ismerhetünk, van két másik módszer is, amelyekről mindenképpen tudnia kéne!

1. Három ujj lefelé húzása

Ez a funkció hivatalosan a MIUI 8 fejlesztői kiadással jelent meg, 2016 július nyolcadikán. Nagy népszerűségnek örvend a MIUI felhasználók körében. Valójában a “három ujj lefelé húzása” egy “gomb és gesztus gyorsválasztó” a mobiltelefonban, amely képernyőfotók készítésére szolgál. Természetesen sokan inkább a „Home” gombot tartják hosszan lenyomva, vagy más, testreszabott gesztust használnak.

2. Hangerő gomb és bekapcsoló gomb hosszan lenyomva tartása

Ez a módszer nagyon egyszerű és az Android operációs rendszerű mobiltelefonok körében is univerzális módszernek számít. Az egyetlen dolog, amit tennie kell, hogy hosszú ideig lenyomva kell tartania a hangerő gombot és a bekapcsoló gombot. Szerintünk mindenki ismeri ezt a funkciót. Természetesen a Xiaomi Mi mobiltelefonok is támogatják ezt a felvétel készítő módszert a képernyőről.

Legnépszerűbb Xiaomi telefonok a Mobilász.hu webáruházban:

Xiaomi Mi 8
Xiaomi Pocophone F1
Xiaomi Mi A2 Lite
Xiaomi Redmi 6A 

3. Húzza le az értesítési panelt, majd koppintson a képernyőfotó (screenshot) lehetőségre

A Xiaomi okostelefon MIUI értesítések panelében keresse ki a képernyőfotó (screenshot) lehetőséget, majd koppintson rá, hogy a mobiltelefon automatikusan készítsen egy gyors felvételt a mobiltelefon képernyőjéről.

4. Használja a Quick ballt a képernyőfotó készítésére

Válassza ki a [Beállítások] – [Haladó beállítások] menüpontot, majd keresse ki a [Quick ball] funkciót, válassza a megnyitást, koppintson a képernyőfotó (screenshot) ikonra, hogy gyorsan és automatikusan tudjon felvételt készíteni a képernyőről.

Legnépszerűbb Xiaomi telefonok az Alza.hu webáruházban:

Xiaomi Mi A2 Lite
Xiaomi Redmi 6
Xiaomi Mi A2
Xiaomi Redmi 5 Plus
Xiaomi Mi A1

5. Xiao Ai asszisztens

Ha nem szeretné a kezét használni a felvételek készítéséhez, akkor a Xiao Ai hangasszisztense segítségével is készíthet felvételt: App jelszó – shot vagy screenshot.

Összegzés

Sok mobilszaki szerint a legjobb, ha a szoftver segítségével készítünk felvételt a mobiltelefon képernyőjéről. Ez a módszer viszonylag csökkenti a hardver veszteségeit és elkerülhetők a hibás műveletek. Szerintük az első módszer, a három ujj lefelé húzása a legjobb választás, hiszen ez egy gomb és gesztus gyorsválasztás a mobiltelefonban, amely képernyőfotók készítésére szolgál. Természetesen, ha szeret kísérletezni a hangjával, a Xiao Ai asszisztens felébresztése is jó ötlet lehet.


Kuponok

Alza.hu
Mobilász.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.