Hogyan használjuk a mobiltelefonunkat Wi-Fi routerként

0

Néha, utazás vagy technikai problémák miatt Wi-Fi hozzáférés nélkül maradhatunk. Ennek hála a számítógépen vagy mobiltelefonon történő munka korlátozva lehet. Minden ilyesfajta termék függ a hálózattól. Nem fontos, hogy iOS vagy Android operációs rendszerű készülék tulajdonosa, mindkét esetben képes Wi-Fi hálózatot létrehozni, ennek hála notebookja is csatlakozhat az internetre. Ma részletesen elmondjuk, hogyan.

APPLE IPHONE XS 64GB (MT9E2GH/A) ASZTROSZÜRKE

Az iPhone Wi-Fi routerként való használata

Annak érdekében, hogy iPhone készülékéről használja az internetet Mac notebookján, fontos, hogy a mobiltelefon beállításaiban kiválassza a „Személyes hotspot” lehetőséget. Amennyiben ezzel készen van, haladhatunk is tovább.

Apple iPhone 11, 64GB, Sárga

Saját hálózatát Bluetooth vagy Wi-Fi, esetleg USB kábel használatával hozhatja létre. Az első megoldás a legjobb, ugyanis az használható a legegyszerűbben. Amint bekapcsolja a Wi-Fi-t a készülékén, a számítógépen a mobiltelefon nevével ellátott hálózat jelenik meg, amelyre csatlakozhat. A jelszó egyszerűen megváltoztatható a beállításokban.

iPhone Xs Max 64GB ezüst

Amennyiben nem rendelkezik Apple márkájú notebookkal, hanem más márkájú notebook van tulajdonában, a beállítási folyamat hasonló lesz.

Android mobiltelefon Wi-Fi routerként való használata

Amennyiben Android operációs rendszerű mobiltelefon tulajdonosa, akkor az alábbiak szerint kell eljárnia. A mobiltelefon Beállításaiban kattintson a „Több” menüpontra. A beállításokban egyszerűen kattintson „Az internet és Wi-Fi megosztása” lehetőségre és aktiválja a „Wi-Fi hozzáférési pont létrehozása” lehetőséget.

Hasonlóképpen, mint az iPhone esetében, az eszközt az elérhető hálózatok közt kell keresni, ahol egyszerűen csatlakozhat a hálózatra. A jelszó a beállításokban rendkívül egyszerűen megváltoztatható.

Az akkumulátor üzemideje

Ügyeljen arra, hogy Wi-Fi sugárzás során a mobiltelefon sokkal gyorsabban lemerül, mint átlagos webes böngészés során. Ennek leginkább az az oka, hogy az adatkapcsolaton felül a Wi-Fi és a Bluetooth lehetőségek is be vannak kapcsolva az eszközön.


Kuponok

Alza.hu
Notebook.hu
MobilÁsz.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.