Hogyan használjuk a 3D nyomtató tollakat a saját lenyűgöző műalkotások létrehozására

0

Warning: Undefined array key -1 in /data/www/22423/kuponkozmosz_hu/blog/wp-content/themes/smart-mag/lib/posts.php on line 709

Warning: Undefined array key -1 in /data/www/22423/kuponkozmosz_hu/blog/wp-content/themes/smart-mag/lib/posts.php on line 709

A 3D nyomtató tollak olyanok, mint egy kézi 3D nyomtató. Ugyanazt a fűtőbetétet és extrudálót használják, mint az asztali 3D nyomtatók.

Szeretne egy stencilt készíteni a saját fantáziája alapján? Próbálja ki a 3D nyomtató tollakat

Bevezetés a 3D nyomtató tollak világába 

A 3D nyomtató tollak (más néven 3D tollakolyanok, akárcsak egy kézi 3D nyomtató. Ugyanazt a típusú fűtőbetétet és extrudálót használják, akárcsak az asztali 3D nyomtatók. A különbség, hogy nem egy számítógépes program és motor irányítja őket, hanem Ön, a szabad kezével. Úgy működnek, hogy olvadáspontig melegítik a műanyag 3D nyomtató szálat, majd az anyagot az extrudáló hegyen keresztül nyomják át.

A 3D nyomtatót tollak nagyon hasonlóan működnek, mint egy forró ragasztópisztoly. Az olvadt műanyag nagyon puha, és a felületre fuzionálhatja, valamint bármilyen alakba formázhatja, amilyenbe csak szeretné. A forró műanyag hőmérséklete, amint elhagyja a toll hegyét, nagyon gyorsan csökken. Pár másodperc elteltével a műanyag megkeményedik és megőrzi az alakját, akármilyenbe is formázták előtte.

Ezek a tollak széles körben használhatók. A műanyaggal olyan hatékonyan lehet rajzolni, hogy a műanyag bármilyen alakba átdolgozható és a legtöbb felületre felvihető. Készíthet vele akár dekoratív elemeket is a hétköznapi tárgyakra. Gyakorlattal akár 3D rajzokat is készíthet az üres térbe. Ezeket a tollakat más 3D nyomtatott tárgyak módosítására vagy javítására is használhatja.

3d toll minyon

Hogyan használjuk a 3D nyomtatót tollakat öt lépésben?

Első lépés: Csatlakoztassa a tápegységet és kapcsolja be.

Második lépés: Rakja össze a 3D nyomtató tollat. Válassza ki a 3D nyomtató szálat és bizonyosodjon meg róla, hogy a tolla kompatibilis ezzel a típusú 3D nyomtató szállal.

Harmadik lépés: Állítsa be a hőmérsékletet. Ha a 3D nyomtató tollat különféle 3D nyomtató szálak használatára tervezték, akkor válassza ki a megfelelő hőmérsékleti beállítást a kiválasztott 3D nyomtató szálhoz. Ezután várjon, amíg a 3D nyomtató toll fel nem melegszik – a legtöbb 3D nyomtató toll modell esetében egy fényjelzés mutatja, hogy már elég magas-e a hőmérséklete.

Negyedik lépés: Helyezze be a 3D nyomtató szálat a szál bemeneti portba csúsztatva. Miután helyesen behelyezte a 3D nyomtató szálat, nyomja meg az extrudáló gombot. Ebben a pillanatban érezni fogja a belső motor máködését, ahogy húzni kezdi a 3D nyomtató szálat.

Ötödik lépés: Állítsa be a sebességet. Az extrudáló gomb lenyomva tartásával, amíg az olvadt 3D nyomtató szál el nem kezd kijönni a 3D nyomtató toll hegyéből, beállíthatja a nyomtatás sebességét annak megfelelően, hogy mit és hogyan szeretne nyomtatni.

3d szobrok gyerekek játék

Ezek az instrukciók alapvető lépések. Természetesen minden 3D nyomtató tollnak megvannak a maga jellegzetességei, de a használat alapelve nagyjából ugyanolyan. Engedje szabadjára a fantáziáját és a kreativitását!


Kuponok

Alza.hu
Kütyübazár.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.