Hogyan csináljunk gyönyörű képeket éjjel is mobitelefonnal?

0

Úgy gondolja, hogy az érzelmeket az esti képek fejezik ki legjobban? Ezzel bizonyára nincs egyedül. Az éjszakai fotózás művészetnek számít, és nagyon nehéz elsajátítani.  Ez főleg abból adódik, hogy a kép minőségét nagyon sok tényező befolyásolja, amelyek közé különösen a fény tartozik. A legkisebb mozdulat, vagy a rossz fény is képesek elrontani az egész képet. 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne próbálkozzon a fényképezéssel. Okostelefonnal hideg éjszakai képet készíthet, amely biztosan sikerülni fog, ha betartja a következő leírást. 

Ne siessen

Minél kevesebb mozgás, annál jobb fénykép. Ez a szabály nem csupán napközben, de különösen éjszaka érvényes, amikor a mozgás még jobban látható. Szánjon időt a jó minőségű felvétel elkészítésére. Helyezze telefonját stabil támasztékra, asztalra, ablakpárkányra, vagy állványra, bármi megfelelő.

Ha mindent ez szerint fog csinálni, a legkisebb mozgás sem ronthat el semmit. Biztosan tudja, hogy a hang némi rezgést okozhat, és ezáltal a mobiltelefon elmozdulhat a helyéről, még ha csak pár milliméterrel is. A mozgás megakadályozása érdekében a mobiltelefonba fülhallgatót kellene helyeznie, és ezt követően elkészíteni a képet.

Állítsa be az expozíciót

Az expozíció, másképp kifejezve a kamera lencséjére eső fénymennyiség nagyon fontos. Próbálja meg a fényképezőgép expozíciós beállításait úgy igazítani, hogy a legjobb felvételt érje el. Minél “tisztább” a kép, az eredmény annál rosszabb lesz, mivel a fényképezőgép az összes pontatlanságot lefényképezi. Szinte az összes fénykép, melyet éjjel készítenek okostelefonnal, alacsony expozícióval készül. 

APPLE IPHONE 11 64GB (MWLT2GH/A) FEKETE

Használjon fel minden fényt, amely a rendelkezésére áll

A fényforrás minden fényképnél nagyon fontos. Adjon némi fényt a fényképekhez, ezzel csökkenti a hiányosságokat és a nem kívánt elmosódásokat. Ne feledje el kikapcsolni a vakut, mivel ez csak rontja a keretet és nem eredményez szép fényt. Ez a hatás kiváltképpen a bőrön látható.

Amennyiben személyt fényképez, a kívánt hatás érdekében kérje meg, hogy oda álljon, ahol a fényforrás részben, vagy teljesen megvilágítja. Az éjszakai fényképezés során ne használjon zoomot, mivel használatával garantáltan elmosódott képet kap.

iPhone 7 32 GB, fekete

Jó fényképet készíteni este nagyon nehéz, de idővel ez a képesség minden okostelefon használónak jól jöhet. Annak ellenére, hogy az okostelefonok egyre jobbak, még messze vannak az ideálistól.

Használjon különféle szoftvereket a fényképezéshez

A kamera  kézi beállításai számos modern okostelefon esetében működnek. Legjobban az LG modelleknél működnek, melyek Android platformon futnak, akárcsak az Apple mobiltelefonok, az Iphone-ok.

Apple iPhone 11, 64GB, Sárga

Az FV-5 Camera egy nagyon hatékony alkalmazás, bár korlátozott. Ez az alkalmazás nem működik minden okostelefonnal, de alkalmas a Nexus okostelefonokhoz, melyek kezdetben egyáltalán nem rendelkeztek manuális kamera beállítási móddal. Ezekkel a telefonokkal rövid és hosszú expozíciókat is készíthet. 

Hasonló megoldásokkal rendelkeznek az iOS készülékek is. Az éjszakai felvételek készítéséhez nagyszerűek a Cortex Cam és Pro Cam 4 alkalmazások.


Kuponok

Alza.hu
MobilÁsz.hu
Notebook.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.