Éjszakai lovas: így növelheti a biztonságát, ha sötétben kerékpározik

0

Ha a naplementéhez közeli napszakban, vagy azután biciklizik, jobb, ha gondoskodik a megfelelő világításról és láthatóságról is.

Akár ingázó kerékpáros, akár lelkes fitnesz kerékpáros, egy kompakt fényszóró mindig jó választás. Elég kicsi ahhoz, hogy napközben észre se vegye, de elég fényes ahhoz, hogy sötétben mindig jól látható legyen hátulról.

Az éjszakai kerékpározás során különösképpen veszélyt jelenthetnek a gödrök és egyéb akadályok, amelyek a bicikli elé kerülhetnek. Már egy kisebb fényszóró is hatalmas különbséget tehet.

Íme néhány hasznos tipp, hogy biztonságban legyen az esti biciklizés során is:

Elülső fényszóró

A kerékpár elülső lámpája általában a kormányra van szerelve, hogy megvilágítsa a kerékpár előtt lévő utat. Választhat például szuper fényes kormánylámpákat. Ezek nagyszerűek a terepen vagy a göröngyös utakon is. Ez nemcsak egy általános kerékpáros lámpa, hanem erős fényszóróként is szolgálhat, amely a sisakra szerelhető.

A legtöbb ilyen lámpa esetében összesen négy professzionális villogó mód közül választhat, mégpedig magas, középső, alacsony és stroboszférikus, amelyek alkalmasak minden kültéri környezetben. A kerékpárra szerelhető lámpáknál az eső sem probléma az IP65 vízállóságnak köszönhetően.

Tipp:
Győződjön meg róla, hogy a fény nem kápráztatja-e el a közeledő úthasználókat, különösen a gyengén megvilágított utakról érkező kerékpárosokat. Állítsa be a lámpa szögét és a fényerejét a feltételeknek megfelelően.

Fényvisszaverő mellény

Hátsó fényszóró

Egy fényes hátsó lámpa is fontos az éjszakai kerékpározáshoz. A hátsó lámpáknál döntő fontosságú a helyes pozícionálás, hogy felkeltsük a mögöttünk haladó autósok figyelmét.

Tipp:
Az első lámpákkal ellentétben a hátsó fényszóróknál nem igazán láthatja, hogyan működnek biciklizés közben, ezért sokkal nagyobb jelentőséget kell tulajdonítani a hátsó lámpa irányának. A hátsó lámpa felszerelése és tesztelése a legjobb módja annak, hogy meggyőződjön róla, hogy a lámpa az optimális irányba mutat.

Világító vicces biciklilámpa

Küllővilágítás

Ez egy elég menő megoldás, ugye? Ezek a könnyen csatlakoztatható küllőfények a tökéletes módjai annak, hogy növelje a láthatóságát és a biztonságát, ha sötétben kerékpározik.

Ellentétben az első vagy a hátsó lámpával, a küllővilágítás soha nem vakít el. Olyan, mint egy áramló fényshow, vonzó és egyedülálló, és nagyban növeli a kerékpározás élményét.

Néhány küllővilágítás 30 változó fénymintát tartalmaz, amelyek dinamikusan változnak attól függően, hogy éppen milyen gyorsan teker.

bicikli

Vannak még egyedibb LED-es küllőfények, mint például egy eleve küllőfénnyel ellátott kerékpárkerék. Ezek a fények néha akár programozhatók is, és bármely kiválasztott kép, rajzfilm, videó vagy mozgó karakter megjeleníthető a segítségével. Teljesen testreszabható, saját motívumokat is készíthet, és az úton is megjelenítheti a kreativitását.

Lámpakészlet kerékpárra

Egyéb jó ötletek a biztonságos éjszakai kerékpározáshoz

Az éjszakai kerékpározás legfontosabb része a megfelelő első- és hátsó lámpák használata.

Van azonban még néhány felszerelés, amellyel növelheti a biztonságát az éjszakai kerékpározás során.

Az első ilyen hasznos dolog a fényvisszaverő kerékpáros matricák, köztük a fényvisszaverő küllő prizmák. Ezek extra biztonságot nyújtanak, ha ködben, esőben vagy éjszaka biciklizik.

A második okos dolog egy jó napellenző vagy napszemüveg használata. Egy polarizált UV400 szemüveg távol tartja a szemétől a szelet, az út törmelékét és az esőt, ezáltal lehetővé téve, hogy Ön mindig akadálytalanul lássa az utat.

Ezen kívül a fényvisszaverő mellény vagy kerékpáros kabát viselése segíthet másoknak, hogy még jobban láthassanak bennünket, különösen, ha esetleg az egyik fényszórónk nem működne.

Összefoglaló

Összefoglalva, az éjszakai kerékpározásnak nem kell veszélyesnek lennie, és a megfelelő magas minőségű felszereléssel teljesen új világ tárulhat elénk.

Készüljön fel, és biztonságosan élvezheti az éjszakai kerékpározás előnyeit.


Kuponok

Sportisimo.hu
inSportline.hu
EredetiAjándékok.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.