Egyszerű módok a telefon összeomlásának megelőzésére & megjavítására

0

Az okostelefonok a technológia csodás darabjai – már amennyiben működnek. Ilyen nagy teljesítményű hardverrel, funkcionalitással és alkalmazásokkal azonban a hardveres összeomlások szinte elkerülhetetlenek. Felfedjük a balesetek mögött rejlő fő okokat, valamint azok megelőzésének és javításának módjait.

Android problémák: néhány gyors megoldás

– Hosszan nyomja meg a bekapcsoló gombot a kikapcsoláshoz.
– Távolítsa el a hátlapot, vegye ki és tegye vissza az akkumulátort, majd helyezze vissza a hátlapot.
– Töltse telefonját néhány órán át.
– Ha a telefon még mindig nem válaszol, távolítsa el a hátlapot, vegye ki a SIM-kártyát, az SD-kártyát, és az akkumulátort 5-10 másodperc erejéig; helyezze vissza az akkumulátort, majd töltse azt fel.
– A végső lehetőség a hardver gyári alaphelyzetbe történő állítása: ezt követően nem lehet biztonsági másolatot készíteni a mobiltelefonon lévő adatokról, tehát távolítsa el az SD-kártyát (kattintson ide a megvásárláshoz) az adatok megmentése érdekében. Tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot, valamint a hangerő-növelő gombot, így a helyreállítási módba jut, ahol válassza ki a gyári alaphelyzetbe állítás/adatok törlése lehetőséget a hangerőszabályozó gombokkal. Nyomja meg a bekapcsoló gombot a visszaállításhoz.

Android problémák: 8 Lehetséges ok & megelőzési tippek

1.Memória probléma

Telefonja jelentősen lelassul, ha a tárhely jelentős része ki lesz használva, legfőképpen 80% kihasználtság felett.
– Szokja meg, hogy bezárja a meglévő alkalmazásokat, ha azok éppen nincsenek használatban; törölje ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ rendszeresen.
– Nyomja meg hosszan a „home“ gombot, majd zárja be a futó alkalmazásokat.
– Töltsön le egy harmadik féltől származó alkalmazást, amely segítségére lehet az alkalmazások megfigyelésében a cache gyorsabb tisztítása érdekében. 

Xiaomi Mi 8 Lite, 6/128GB, fekete

2. Szoftver probléma

Ha sok alkalmazás van telepítve telefonján, a problémák szinte elkerülhetetlenek, a rendszer összeomlásához és újraindításához vezethetnek.
–  Távolítsa el az instabilitással kapcsolatos problémákat okozó alkalmazásokat.
–  Cserélje le őket alternatív alkalmazásokra. 

3. Kapcsolattartási problémák

Ezek két csoportra oszthatóak:

 1). A telefon kijelzőjének elvesztése: nem mindig könnyű megjavítani, ugyanis megszakad a kapcsolat a lapos kábellel
2). A nedvesség miatt a kábel meghibásodhat. Ez gyakoribb, ha fürdőszobában, szaunában, vagy egyéb nedves/forró környezetben használja telefonját.
–  Kerülje a nedvességet / hőt a telefon használatakor.
–  Védje telefonját tokkal.

 4. Akkumulátor probléma

A hosszútávú használat és/vagy a túlzott lemerülés lerövidíti a telefon akkumulátorának élettartamát, összeomlást és automatikus újraindítást okozhat. Az akkumulátor és a csatlakozó közötti rossz érintkezés ugyanazt az eredményt eredményezheti. 

– Vegye fel a kapcsolatot az értékesítés utáni osztállyal és cserélje ki az eredeti akkumulátort.
– Törölje át az akkumulátor csatlakozójának csatlakozó részét alkohollal, míg az akkumulátor csatlakozó része radírral, majd töltse azt fel. 

5. Vírusfertőzés

A vírusok, a rosszindulatú programok és a hirdetések száma megnövekedett az alkalmazások bőséges elérhetősége miatt. Ez instabilitást és összeomlásokat eredményezhet.

– Azonosítsa a problémás alkalmazásokat úgy, hogy elolvassa a róla írt véleményeket.
– Telepítsen egy megfigyelő és egy vírusirtó alkalmazást.

 6. A telefon képernyővédő fóliájával (kattintson ide vásárláshoz) kapcsolatos probléma

A helytelenül alkalmazott képernyővédők befolyásolhatják a távolságérzékelőt és a képernyő fényerejének automatikus beállítását. 

– A képernyővédő megfelelő alkalmazásához keressen fel egy karbantartó üzletet, vagy egy szakembert. 

7. A kritikus rendszerfájlok téves eltávolítása

Lehet, hogy kísértésnek tűnik kitörölni a fájlokat a fájlkezelő segítségével tárhelyhiány esetén, de előfordulhat, hogy olyan rossz fájlokat töröl ki, amelyek a telefon instabilitásához vezetnek. 

– Töltsön le telefonkezelő szoftvert a számítógépére, ez megnehezíti a kritikus fájlok véletlenszerű törlését a fájlkezelőből.
– Ha a tárhely hiánya folyamatos problémákat okoz, forduljon segítségért a vevőszolgálat támogatási csoportjához, vagy keresse fel a karbantartó üzletet. 

8. Root probléma

A fontos fájlok véletlenül is törölve lehetnek rootolást követően, esetleg a sikertelen rootolási kísérlet(ek)et követően. 

– Töltse le a Root Checker alkalmazást az áruházból és erősítse meg a root állapotot.
– Ha rootolta a telefont, vegye fel a kapcsolatot a műszaki támogatással, vagy vegye igénybe az ügyfélszolgálat szolgáltatásait. 

iPhone problémák: néhány gyors megoldás

– Tartsa lenyomva a bekapcsoló és a „home“ gombokat, és várja meg, amíg a képernyő reagál.
– Töltse iPhone-ját 10 percig, majd kapcsolja be.
– Amennyiben az iPhone továbbra sem reagál, töltse hosszabb ideig, majd tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot és a „home“ gombot mindaddig, amíg az Apple logója meg nem jelenik.
– A végső lehetőség: telepítse az iTools-t számítógépére, csatlakoztassa hozzá iPhone-ját, majd nyomja meg a reboot funkciót az iTools-on, és indítsa újra iPhone-ját.

iPhone 11, 64 GB, fekete

 iPhone problémák: 3 lehetséges ok & megelőzési tippek

1. Minőségi probléma

Számos QA problémával rendelkező felújított iPhone található a piacon. 

– Kizárólag hivatalos Apple store-ból vásároljon telefont, eredeti telefont vásároljon, és csak engedélyezett alkalmazásokat használjon. 

2. Az iPhone véletlenül DFU módba váltott

A DFU mód az iPhone helyreállítási módja, ami összeomlást okoz. Ezt igazán nehéz megoldani. Ajánljuk, hogy indítsa újra iPhone-ját iTools használatával számítógépén, próbálja meg újraindítani iPhone-ját a számítógépen lévő iTools-szal. 

3. A képernyő törött

Amennyiben a kijelző törött, menjen egy szakszervizbe, ahol kicserélik a hibás kijelzőt. 

– Vásároljon kijelzővédőt iPhone-jára. 

3D kijelző védő fólia erősített oldaléllel iPhone 6/6S/6Plus/6SPlus telefonokhoz

Végezetül: telefonja élettartama csak megfelelő használat révén maximalizálható. Előzz meg a problémákat, oldja meg őket időben, esetleg vegye igénybe szerviz szolgáltatást, ha nem tudja maga megoldani a problémát.  


Kuponok

Kütyübazár.hu
Alza.hu
MobilÁsz.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.