Biztonságos vezetési tippek a GPS navigáció használatához

0

Az autós GPS potenciális figyelemelterelő eszköz lehet, az úgynevezett „zavart vezetés” pedig a balesetek egyik leggyakoribb oka. Akár mobilalkalmazást használ, akár navigációs rendszert, van néhány tipp, amelyek segíthetnek biztonságosabbá tenni a vezetést.

  • A készüléket szemmagasságban helyezze el, hogy láthassa anélkül, hogy levenné a szemét az útról. Győződjön meg róla, hogy megfelelően rögzítette-e a GPS-t vagy az okostelefont, így nem kell aggódnia, hogy az vezetés közben leesik.

5″ GPS navigációs rendszer

  • Ismerje meg még vezetés előtt, hogyan kell működtetni a GPS-eszközt, és használja ki a biztonsági funkciókat, például a hangvezérlést. Mielőtt bármilyen hosszú útra indulna, töltsön egy kis időt azzal, hogy megismerje a GPS-eszközt.
  • Győződjön meg róla, hogy az úticélt helyesen adta meg, és ismeri az általános útvonalat. Ha a GPS-egységet egy utazás során, bérelt autóban használja, győződjön meg róla, hogy az utazás előtt betöltötte az úticélt és útvonalat a GPS-eszközbe.

Visszapillantóba épített GPS Minden extrával

  • Az úticélt ne vezetés közben írja be a GPS-készülékbe. Használjon hangutasítással rendelkező alkalmazást. A legjobb GPS-rendszerek nagyon jó visszajelzést adnak a járművezetőnek, így rengeteg idő áll rendelkezésre arra, hogy felkészüljenek a közelgő változásokra. A hangutasítások megakadályozhatják a felesleges figyelemelterelést, mivel nem szükséges levenni a szemét az útról, hogy megnézze a GPS-készüléket. Ha az Ön navigációs rendszere nem rendelkezik hangutasítás funkcióval, kérje meg az útitársát, hogy figyelje a GPS-készüléket és navigálja Önt.
  • Mindig tartsa be a közlekedési jelzéseket, mert lehetnek az úton olyan változások, amelyek a GPS információban nem jelennek meg. A lényeg, hogy elsősorban mindig az úton lévő jelzéseket kell figyelni, nem pedig a GPS utasításait. Ha a GPS-készülék azt mondja, hogy forduljon balra, amikor egyértelműen látja a behajtani tilos jelzést, ne hallgasson rá. Minden évben emberek halnak meg amiatt, mert úgy vélik, a GPS-hang parancsot jelent, nem pedig javaslatot.

NAVITEL E700 Lifetime GPS navigáció

  • Mindig frissítse a navigációs rendszerét, hogy a legfrissebb útvonaltervezési információk birtokában legyen. Noha sok GPS-eszköz több ezer előre betöltött térképpel vásárolható meg, fontos, hogy folyamatosan frissítse a firmware-t. A firmware frissítésével gondoskodik arról, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást kapja. Ne feledje, hogy a GPS csak egy eszköz, és meghibásodhat. Ne feltételezze, hogy tud mindent, ami az úton történik, és hogy minden esetben naprakész. Elsősorban mindig támaszkodjon az érzékeire és csak ezután a navigációs készülékre.

Kuponok

Alza.hu
Pandapiac.hu
Kutyubazar.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.