A mesterszakács tippjei: a tökéletes tükörtojás elkészítésének négy egyszerű módja

0

A tükörtojás egy nagyszerű reggeli. Tanulja meg elkészíteni úgy, mint egy profi szakács a gyors útmutatónk segítségével, amely mindössze négy egyszerű lépést tartalmaz.

Egyszerűségének és egészséges tulajdonságainak köszönhetően a tükörtojás hihetetlen népszerűségnek örvend. Ha Ön egy kezdő konyhatündér, hasznos lehet a számára ez az útmutató, de ha már gyakorlott szakács, akkor is tanulhat néhány új dolgot.

1. Válassza ki a megfelelő serpenyőt

A legideálisabb erre a célra egy tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyő, hogy a tapadás soha ne jelentsen problémát. Ha inkább rozsdamentes acél vagy zománcozott serpenyőt választ, használjon hozzá extra adag zsiradékot.

Ami a méretet illeti, egy tojás számára használjon nyolc hüvelyk átmérőjű serpenyőt, nagyobb 12 hüvelykes serpenyőt pedig, ha több személynek készít egyszerre reggelit.

Mineral B Element mini acélserpenyő, Ø 12 cm, lapos nyéllel

Szeretné kicsit érdekesebbé varázsolni a tükörtojást? Egy egyedülálló reggelit szeretne készíteni a gyermekei, a családja vagy a kedvese számára?

Egy tojás alakú sütőforma nagy segítség lehet ebben. Vessen rájuk egy pillantást, az internet tele van jobbnál jobb sütőformákkal: vicces koponya, aranyos nyuszi, innovatív bagoly, kreatív napfelhő, vagy aranyos virág, szív, kör alakú sütőformák.

Cica Formájú Tükörtojás és Palacsintasütő Forma
Minipalacsinta és tükörtojás sütőforma

2. Megfelelő hőmérséklet

Az állandó, közepes hőmérséklet a tökéletes a tükörtojás megsütéséhez. Legyen óvatos: ha a serpenyő túl meleg, a tojásfehérje megsül, a tojássárgája viszont továbbra is folyós marad.

Ha a serpenyő nem elég meleg, még hosszabb ideig tart, hogy a tojás megsüljön. A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy kis buborékokat lásson, amikor a tojás a serpenyőhöz ér.

tükörtojás

3. A tojás tetejét is főzzük meg

A lágy tojássárgája nagyszerű, de a lágy fehérje? Azt már senki sem szereti!

Fedje le a serpenyőt sütés közben, és hagyja, hogy a csapdába eső hő és gőz által finoman megfőjjön a tojás teteje is, vagy fordítsa meg a tojást, és süsse át jól a másik felét is.

4. Főzési idő
Ez ízlés kérdése. A tojásfehérje néhány perc alatt megsül, különösen, ha a serpenyőt egy-két percig lefedjük. Ha keményebben szereti a tojássárgáját, süsse egy kicsit tovább. Óvatosan bökje meg a tojássárgáját az ujjával, ha ellenőrizni szeretné, hogy már mennyire sült át.


Kuponok

Kütyübazár.hu
Pandapiac.hu
Kulina.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.