A kérdés, ami mindenkit megőrjít: fedélzeti kamera vagy sportkamera?

0

Fedélzeti kamerát vásároljon vagy válasszon inkább egy sportkamerát? Tudja meg, hogy mi a legmegfelelőbb az Ön számára!

A fedélzeti kamera egy kis kamera, amely a szélvédőre, a műszerfalra vagy a visszapillantó tükörre szerelhető.

Ezeket a kamerákat úgy tervezték, hogy vezetés közben folyamatosan rögzítsék az útról készített felvételeket. Ideálisak a potenciális balesetek rögzítésére, hiszen igazságosan igazolható vele a sofőr ártatlansága.

Novatek autós eseményrögzítő kamera éjjelátó funkcióval

Az sportkamerákat úgy tervezték, hogy bármire felszerelhetőek legyenek, de a felhasználók általában a fejükre, illetve a bukósisakjukra szerelik fel őket. A sportkamerák fő célja, hogy bármilyen típusú felvételt rögzítsenek. Különösen a sport- és szabadidős tevékenységekhez tökéletesek.

Egyszerűen nem tehet semmilyen őrülten veszélyes dolgot anélkül, hogy filmre venné! Az elmúlt években a sportkamerák egyre népszerűbbekké váltak a nagyközönség körében.

Íme néhány alapvető különbség a fedélzeti kamerák és a sportkamerák között.

(1). Automatikus be- / kikapcsolás és végtelenített felvétel

● A legtöbb fedélzeti kamera automatikusan bekapcsol, amikor a jármű elindul, ellentétben a sportkamerákkal, amelyeket nekünk kell be- és ki kapcsolgatnunk.
● A sportkamerák gyakran nem rendelkeznek végtelenített felvételi lehetőséggel. Miután a memóriakártya megtelt, a felvétel egyszerűen leáll.
● A fedélzeti kamerák esetében a felvételek tárolása a memóriában nem jelent problémát a végtelenített felvétel, vagy más néven hurok technológiának köszönhetően. A régebbi, eseménytelen felvételek automatikusan felülíródnak annak érdekében, hogy a készülék folyamatosan tovább tudja rögzíteni az újabb felvételeket.

(2). Ütésérzékelés

● A sportkamerák gyakran nem rendelkeznek háromtengelyes G-érzékelővel a hirtelen ütközések észleléséhez.
● Balesetek, ütközések esetében a sportkamerák nem képesek elkülöníteni a videofelvételeket, hogy később egyszerűen visszanézhetőek legyenek.
● A fedélzeti kamerák elkülönítik és tárolják a felvételeket, így nem kell aggódnia, hogy bármilyen bizonyíték is elveszne az igazán fontos pillanatokban.

camera

Full HD akciókamera

(3). Biztonság és tartósság

● A hagyományos sportkamerák szabványos újratölthető elemekkel vannak felszerelve, amelyek korlátozott üzemidővel rendelkeznek.
● Az ezen eszközök belsejében lévő újratölthető elemek túlmelegedhetnek és ezáltal hatással lehetnek a kamera teljesítményére.
● A fedélzeti kamerák a jármű aljzatához vannak csatlakoztatva, így nem kell újratölthető akkumulátort használni a működtetésükhöz.
● Néhány fedélzeti kamera egy szuper kondenzátort is használ, amely úgy van kialakítva, hogy ellenálljon az autó belsejében lévő kemény és változékony körülményeknek.
● Még akkor is, ha baleset esetén az áramellátás le lenne kapcsolva, a szuper kondenzátor lehetővé teszi a videók biztonságos tárolását.
● Ezzel a technológiával a fedélzeti kamerák állandó és megbízható teljesítményt nyújtanak.

(4). GPS-követés (csak GPS-antennával rendelkező készülékekhez)

● Az ütközés esetén fontos, hogy minél több információt gyűjtsön be a fedélzeti kamera bizonyítékként.
● A fedélzeti kamerák ritkán képesek csatlakozni egy GPS-antennához.
● A kiválasztott modellek beépített GPS-antennával rendelkeznek az idő, a sebesség és a helyszín pontos meghatározásához a baleset idején.

MIO MiVue 752 autós kamera

(5). Hátulnézeti felvételi képesség (opcionális)

● A legjobb védelmet a visszapillantó kamerához csatlakoztatott, páros fedélzeti kamerákkal lehet elérni.
● Fontos, hogy mindkettő magas színvonalú és tartós legyen a gondtalan vezetés érdekében.

(6). Felejtse el

● A sportkamerát minden alkalommal újra fel kell szerelni, amikor a sofőr beül a gépjárműbe.
● A régi felvételeket a sportkamerából manuálisan kell törölni; az instabil akkumulátor-teljesítmény is hátrányt jelenthet. A sportkamera egy ütközés során könnyen lövedék tárgyává válhat és gyakran lopásnak van kitéve.
● Egy jó fedélzeti kamerának olyan eszköznek kell lennie, ami miatt a járművezetőnek nem kell aggódnia a mindennapi használat során.
● A legtöbb fedélzeti kamera könnyen telepíthető, autonóm, biztonságos, tartós és diszkrét.
● Mindössze csak annyit kell tennie, hogy beül az autóba és vezet.

Reméljük ezzel a rövid írásunkkal sikerült Önnek segítenünk!


Kuponok

Alza.hu
Kütyübazár.hu
Pandapiac.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.