8 könnyű karbantartási tipp az akciókamerához

0

Gondolkodott már valaha azon, hogy mi okozza azokat a misztikus foltokat, amelyek a fényképein és a videófelvételein jelennek meg? Ha fényképezés vagy videófelvételek készítése közben folyton cserélgeti a lencséit az akciókameráján, akkor az akciókamerának megfelelő karbantartásra lesz szüksége. Ehhez kövesse az alábbi 8 tippünket.

1. Használjon lencsetisztítót

Az akciókamera lencséje az egyik legfinomabb része az eszköznek, ebből kifolyólag, ha egy lencsetisztítót használ és rendszeresen ellenőrzi a lencse állapotát, akkor egyrészt meghosszabbíthatja az élettartamát, másrészt a lencse a lehető legjobb minőségű képeket fogja nyújtani. A tisztítást desztillált víz vagy tiszta alkohol, valamint egy lencsetisztító szövet használatával végezheti el.

Törlőkendők:
Canon törlőkendő
JJC CL törlőkendő 

2. Tárolja máshol az akkumulátort

Ha egy ideig nem fogja használni az akciókameráját, akkor vegye ki a készülékből az akkumulátort vagy az elemeket, és tárolja őket az akciókamerától elkülönítve. Ez megakadályozza, hogy az akkumulátor tartós károsodást szenvedjen és rosszabbodjon a teljesítménye. Elkerülheti például azt, hogy magas hőnek legyen kitéve, rövidzárlatot szenvedjen, lemerüljön, továbbá kifolyjon.

3. Védje a microSD memóriakártyáját

A microSD memóriakártya https://www.alza.hu/sandisk-micro-sdxc-400gb-ultra-plus-class-10-uhs-i-sd-adapter-d5102198.htm egy extrém mértékben érzékeny adathordozó. Ha szeretné megelőzni az adatvesztést vagy az adatok károsodását az akciókamerájában, akkor kivételes gondoskodást kell a microSD memóriakártyának szentelnie. Ezt megteheti egy memóriakártya tartóval  vagy egy védőtokkal. Ezzel elérheti azt a sebességet, kapacitást, élettartamot és minőséget, amire kirándulása vagy nagy kalandja során szüksége lesz.

4. Használjon egy igazi akciókamera táskát

Ha akciókameráját egy akciókamera táskában  vagy szilikon tokban tárolja, akkor megnövelheti az élettartamát. Teljes szívvel élvezheti a hobbiját, illetve végezheti a munkáját anélkül, hogy a műszaki problémák, karcolások és más sérülések miatt kéne aggódnia.

5. Használjon vízálló akciókamera tokot az akciókamerájához

Egy vízálló akciókamera tok minden elemtől képes megvédeni az akciókameráját. Nagyszerű védelmet nyújt az akciókamerájának a szabadban. Különböző alakú és méretű vízálló tokot lehet vásárolni, amik képesek javítani a felhasználói élményen és a biztonságon. Figyeljen oda, hogyan tárolja az akciókameráját, ha a legmagasabb szintű teljesítményt és a legjobb minőségű képeket szeretné elérni.

6. Fújja le a port

Használat közben az akciókamera elkerülhetetlenül beporosodik. Ez nemcsak károkat okoz az akciókamerának, de az elkészített fényképek és videófelvételek minőségére is befolyással van. Ilyen esetben egy úgynevezett D015BCF3-C7C8-48CA-961A-9C8030A8DC92_16857-1-jjc_cl-b9_air_blowerportalanító körtepumpát használhat, ami kíméletesen tisztítja meg az akciókamerát a portól.

Tisztító eszközök:
JJC CL tisztító készlet
JJC CL portalanító körtepumpa

7. Csak akkor kapcsolja be az akciókamerát, amikor erre szükség van 

Ha akciókameráját állandóan bekapcsolva tartja, akkor a kamera egyrészt károsodhat, másrészt túlmelegedhet. Nemcsak az akkumulátor hatékonysága fog csökkenni, de a kapacitása is rosszabbodni és csökkenni fog. Ne felejtse el ezért kikapcsolni az akciókameráját, amikor épp nem használja.

8. Tartsa a lencsevédő kupakot a lencsén

Végül és nem utolsó sorban, ne felejtse el visszatenni a lencsevédő kupakot a lencsére, amikor éppen nem használja azt. Ez a tipp a leghétköznapibb és a legpraktikusabb. A lencsevédő kupak megvédi a lencsét a különféle anyagoktól, beleértve a nedvességet, a hőmérsékletet, a folyadékokat, a port, a karcolásokat stb.

Végszó

Reméljük ez a nyolc tipp a hasznára lesz és segít Önnek meghosszabbítani az akciókamerája élettartamát, valamint garantálja, hogy minden egyes emlékezetes pillanatról nagyszerű fényképeket és videófelvételeket készíthet, nagyon magas minőségben, amit öröm lesz nézni a későbbiekben.

Legnépszerűbb akciókamerák:
Niceboy Vega
Xiaomi Yi
GoPro Hero4


Kuponok

Digiexpert.hu
Alza.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.