6 valótlan állítás a mobiltelefonkról, amelyet sokan elhisznek

0

Mindenki rendelkezik mobiltelefonnal, de sokan eltérő nézetet vallanak ezekről a készülékekről. Ezek közül melyek nem igazak, és nem kéne elhinni őket?

A mobiltelefon töltés alatt 100-szor több rádióhullámot sugároz, mint máskor 

Az igazság az, hogy bár töltés alatt a mobiltelefon valamivel több hullámot sugároz, mint normál használat közben, a környezet elektromágneses hullámainak megengedett sugárzási intenzitására vonatkozó, a Környezetvédelmi Nemzeti Ügynökség által kiadott osztályozási szabvány rámutat arra, hogy ha a sugárzási intenzitás 12 V / m-nál alacsonyabb, megfelel a biztonsági előírásoknak. 

iPhone 7 32 GB, fekete

A mobiltelefon a töltés során 8,14 V/m értéket sugároz, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia az egészsége miatt, a sugárzás biztosan nem 100-szoros.

Ha a mobiltelefon nem rendelkezik jó jellel, a sugárzása akár ezerszer nagyobb is lehet

Ha a mobiltelefon nem rendelkezik jó jellel, a sugárzás ugyan megnövekszik, de nem olyan túlzottan, mint azt egyesek állítják. Készülékét teljes biztonságban használhatja. Pontosan úgy van, mint a töltés ideje alatt. Minden biztonságos és ellenőrizhető tartományban van. 

Apple iPhone 11, 64GB, Sárga

A sugárzás nagyobb, ha Ön közelebb van az adótoronyhoz

Ez nem igaz. Ha a bázisállomástól távol tartózkodik, a jeladás gyengül és a sugárzás növekszik. Minél erősebb jel jön a bázisállomástól, annál alacsonyabb az elektromágneses sugárzás intenzitása. Minél közelebb tartózkodik a jeladóhoz, annál jobb a jel, így környezetében annál kisebb az elektromágneses sugárzás szintje. 

A sugárzás következtében a mobiltelefon gyakori használata fejfájást okoz

A fejfájás vagy a fülproblémák a legnagyobb valószínűséggel a fáradtság, vagy a túl magas hangszint miatt következnek be. Sok orvos szerint a telefonálás okozta kellemetlenséget a túl gyakori telefonálás, nem pedig a sugárzás okozza.

APPLE IPHONE 11 64GB (MWLT2GH/A) FEKETE

A várandós nőknek védekezniük kellene a sugárzással szemben

További hiba, amelyet nem kellene elhinni. Csak két valós hatás van, amikor a terhes nőknek védekezniük kellene a sugárzással szemben. A terhes nőknek oda kell figyelni a röntgensugárra, vagy más sugárzásra, amely veszélyt jelent számukra. A számítógép, a televízió és mobiltelefon a mindennapi életben teljesen biztonságosak, és nem kell speciálisan védekezni velük szemben. 

A zsebben rejlő mobiltelefon képes megöli a spermákat

Az igazság az, hogy ez az állítás hamis. A valós tényezők, amelyek képesek megölni a spermákat, és amitől tartania kellene, az a rossz életvitel, mint pl. a dohányzás, az alkohol, a nehézfémek és egyebek.

A tudósok állítása szerint a mobiltelefon sugárzása nem öli meg a spermákat. Sokan több kutatást végeztek, és bebizonyosodott, hogy ez az állítás nem igaz.


Kuponok

Alza.hu
MobilÁsz.hu
Notebook.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.