5 legrosszabb módszer a mobiltelefon feltöltésére

0

A mobiltelefon töltését illetően számtalan töltési mód található az interneten. Egyesek azt állítják, hogy a telefont nem jó teljesen 100 %- ra feltölteni, mások szerint viszont ez fontos és mindig ígykell eljárni. Talán a legjobb módszer megtalálása a legnehezebb.

A mobiltelefonokban található akkumulátorok ugyan jó minőségűek és modernek, de mégis helyes eljárási módot igényelnek. Nagyon sokan nem is sejtik, mi is a “helyes eljárás”, és számos hibát követnek el. Ennek elkerülése érdekében készítettük ezt a cikket, melyben felsoroljuk az 5 legrosszabb módszert, melyet soha nem szabad használni a mobiltelefon töltése során.

Mobiltelefon töltése csak a teljes lemerülés után

Az okostelefonokon elvégzett számos tanulmány alapján bebizonyosodott, hogy a teljes lemerülés csökkenti a töltési ciklusok számát, és az akkumulátorban sokkal nagyobb kárt tesz, mintha csak 30-40%-os lemerülésre került volna sor. Ezért ajánlatos, hogy a mobiltelefont akkor töltsük fel, amikor az akkumulátor töltöttségi szintje 30-40% környékén van. Mindig előzze meg mobiltelefonja teljes lemerülését.

iPhone 7 32 GB, fekete

Töltés egész éjjel

Nagyon sokan megszokták, hogy éjszaka töltik fel a mobiltelefonjukat. Reggel, ébredés után tökéletesen feltöltött telefonnal rendelkeznek, amely egész nap a rendelkezésükre áll. Az igazság viszont az, hogy ezzel csak megrongálja az akkumulátort, mivel a telefon még a 100%-os töltöttségi szint elérése után is magas nyomású állapotban marad. Ahelyett, hogy a mobiltelefon teljes akkumulátorral aktívan tudna dolgozni, az energia folyamatosan áramlik bele. 

Apple iPhone 11, 64GB, Sárga

A mobiltelefonnak 100%-os töltöttségi szinttel kell rendelkeznie?

Nagyon sokan 100%-os töltöttségi szintre töltik mobiltelefonjukat, és csak ezután távolítják el az energiaforrásról. A 100%-os töltöttségi szint elérése viszont nem a legjobb, mivel ahogy azt már fent is említettük, a mobiltelefon és az akkumulátor nagy nyomás alatt van. Ezen kívül kerülni kellene a mobiltelefon márkájától eltérő más márkájú töltők használatát is. 

APPLE IPHONE 11 64GB (MWLT2GH/A) FEKETE

A mobiltelefon töltése bármikor, amikor akarja

A másik szörnyű dolog, melyet a telefonja ellen elkövethet, hogy naponta többször tölti, de mindig csak pár percig. A rövidtávú töltés hatással lehet az akkumulátorra, amely így megszokja a gyakori töltést. A legjobb az, ha egyszer tölti telefonját, feltöltés után pedig eltávolítja az elektromos hálózatból. Az akkumulátor ezáltal nem melegszik feleslegesen tovább és nem rongálódik. A lítiumionos-akkumulátorok a hő által rongálódnak és idővel folyamatosan  csökken a kapacitásuk. 

Az akkumulátor 65-75 %-on történő tartása

Fontos, hogy a mobiltelefont megfelelő magas százalékon tudja tartani. Ennek a legfőbb oka az, hogy az akkumulátor minél kisebb százalékkal rendelkezik, a telefon annál nehezebben töltődik és a telefon és az akkumulátor is nagyobb erőfeszítést fejt ki a töltés érdekében. Az akkumulátor felmelegszik, és ez által csökken az élettartama.


Kuponok

Alza.hu
MobilÁsz.hu
Notebook.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.