4 mobiltelefon típus. Melyik a legjobb Önnek?

0

A mobiltelefonok mindennapi segítőink a hétköznapi életben. Csupán kevesen tudják elképzelni az életüket nélkülük. Új eszköz vásárlásakor gyakran halljuk az okostelefon szót. Ez azonban nem az egyetlen mobiltelefon típus, amely jelen van a piacon. Négy típust ismerünk.

Phablet

A Phablet egy olyan kifejezés, amelyet gyakran néhány okostelefon vagy tablet meghatározására használnak. A Phablet az okostelefonok olyan osztályát képezi, amelyek képátlója 5 – 7 hüvelyk közti, és az okostelefonok funkcióinak beépítésére vagy kiegészítésére lett tervezve.

Apple iPhone 6S, 32GB, Asztroszürke

Bár a Phablet nagyobb, mint az okostelefon, általában kisebb, mint egy átlagos tablet. Ez a tény megkönnyíti az egyik helyről másikra történő hordozást. A Galaxy Note sorozatban a phablet egy olyan egyedi szoftverrel ellátott, amely lehetővé teszi, hogy érintőképernyős ceruzával készítsen jegyzeteket.

Ez a modell a 2012-es évben vált népszerűvé, legfőképpen akkor, amikor a nagy kijelzők energiafogyasztása csökkenni kezdett. A phabletekre leggyakrabban a Lenovo, az LG, a HTC, a Huawei, a Micromax és a Sony márkák összpontosítanak.

Dumb Phone

A Dumb Phone oldschool retro telefon még ma is használatban van. Ez az eszköz, amely több tíz évvel ezelőtt volt használatos, képes szöveges üzenetek fogadására és küldésére, telefonhívások fogadására és kezdeményezésére, sőt, néhány típus még fotókat is képes készíteni. Ezen felül azonban semmiféle alkalmazást vagy közösségi hálózatot nem támogat.

iPhone Xs Max 64GB ezüst

A modern telefonokkal ellentétben ezt a típus alacsonyabb kategóriásként értékesítik. Az akkumulátor üzemideje hosszú, inkább idősebbek használják, a telefon olcsóbb is. Külföldön az emberek körében üzleti telefonként közkedvelt, ugyanis kicsi és nem zavar

Okostelefon

Természetesen az okostelefonról sem feledkezhetünk meg. Ez manapság talán a legtöbbet értékesített típus. Olyan mobiltelefon osztályról van szó, amely talán a leg kiterjedtebb és számos hasonló funkciót kínál, mint a számítógép. Ezek az eszközök fejlett operációs rendszerrel ellátottak és számos alkalmazást támogatnak

Manapság két fő van használatban, mégpedig az Android (a Google vállalattól) és az iOS (az Apple vállalattól). Az alkalmazások általában mindkét platformon működnek.

Huawei P40 Pro Dual-Sim 256GB App Gallery (51095exq) Fekete

Az okostelefonok kijelzője nagyobb, processzoraik gyorsabbak. Képesek telefonhívás kezdeményezésére és lebonyolítására, szöveges üzenetek fogadására és írására. Használatukkal lehet böngészni a weben, különböző médiát nézni vagy videójátékokat játszani. Az okostelefonok általában elférnek a zsebben

Okosóra

Az utolsó típus a smartwatch, tehát funkciókkal kiegészített okosóra. Az óra legfőképpen azt a kényelmet nyújtja, hogy távol lehet Öntől a telefonja, mégis áttekintése lehet az üzeneteiről és az egyebekről. A legtöbb okosóra hasonló alkalmazásokat kínál, mint az okostelefon, képes multimédia lejátszására, Bluetooth technológiával rendelkezik, sőt még fotózni is képes.


Kuponok

Alza.hu
Notebook.hu
MobilÁsz.hu

A szerzőről

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.